top of page

                                                          שיטת "מוח אחד"
  אני רוצה להיות רגועה אבל שוב אני כועסת...., אני יודע שלא צריך לפחד מהבחינה אבל איך שאני מתיישב ליד      השולחן הפחד משכיח ממני הכל.. נשמע מוכר? הרבה פעמים אנחנו יודעים איך נכון או מועיל להתנהג במצב        מסוים אבל בפועל, איננו מצליחים. 
מוח אחד היא שיטה מתחום הרפואה המשלימה המציעה אלטרנטיבה לטיפולים התנהגותיים ופסיכולוגיים ועובדת באמצעות קבלת מידע מהשרירים. 
בתחילה, עלינו להכיר קצת את המוח שלנו.
המוח הקדמי (ימני ושמאלי), הוא המוח החושב הייחודי לנו כבני אדם. “סוף מעשה במחשבה תחילה”, אנו חושבים, שוקלים ומתכננים לפני שאנחנו נוקטים בפעולה. 
המוח האחורי הוא האחראי על ההישרדות שלנו. הוא מגיב בשעה שאנו חווים טראומה- איום גופני או רגשי על חיינו. הוא מפעיל מערכות הדרושות ללחימה או בריחה, מחדד את החושים ויוצר דריכות בגוף. בשעה זו המוח הקדמי מנוטרל ועלולה להיווצר חסימה. חסימה נוצרת עקב אירוע טראומטי שארע בעברנו, שבו הופעל המוח האחורי. 
כיצד פוגעת/ מפריעה לנו החסימה בחיינו? 
אירוע, קול, צבע, טמפרטורה, מגע, ריח...  שנקלטים היום במוח ומזכירים חוויה טראומטית מהעבר, יפעילו אינסטינקטיבית את מנגנון ההישרדות, ויפגעו ביכולתנו לפעול מתוך שיקול דעת והגיון. לדוגמא: כאשר בעבר ביקשו מילד לקרוא בקול והוא לא הצליח, התבייש ונפגע , נוצרה חסימה הגורמת לכך שכל פעם שהילד יצטרך לקרוא המוח האחורי יופעל במקום הקדמי (הדרוש לקריאה) ויהיה לו קשה לקרוא. 
מטרת הטיפול במוח אחד היא איתור ושחרור החסימה הפיזית- רגשית. הדבר מאפשר לנו שינוי בדפוסי התנהגות בלתי רצויים בהווה ומקל על קשיים בתחומים שונים. 

 

bottom of page