top of page

ליקויי למידה

קשיים וכישלונות, אי הצלחות, תסכולים וחרדות הם הרבה פעמים מנת חלקם של אלו שחווים קשיי למידה מסוגים שונים. גם מי שיודע ללמוד יכול למצוא את עצמו ברגע של מבחן שוכח מה שלמד או מתקשה ב"שליפת החומר". שיטת מוח אחד מתמחה בתחום זה ומטפלת בשני היבטים: גופני ורגשי, על מנת להגיע לשיפור ניכר ביכולות הלמידה.

ההיבט הגופני- נזכיר כאן שהמוח הקדמי מחולק לשניים: הצד השמאלי מעבד מידע בצורה לוגית, אנליטית, בהסקת מסקנות, ירידה לפרטים וכיו"ב. הוא אחראי על חישובים מתמטיים ובו נמצא מרכז השפה והדיבור. לעומתו, הצד הימני מעבד מידע בצורה תבניתית, תופס את התמונה השלמה, קשור ליצירתיות, אינטואיציה, מוסיקה ועוד

תרגילי מוח מתקנים דפוסי תקשורת לקויים (חשמליים ומבניים) בין שני צדי המוח. בעזרת תגובת השריר אנו מזהים באופן ספציפי את סוג ה"קצר" ומתאימים לו את התרגיל שמתקן אותו. לדוגמא, שני צדי המוח מחוברים על-ידי גשר (קורפוס קאלוסום). ברגע שהחיבור אינו מספיק  מפותח, התקשורת בין שני חלקי המוח לקויה והדבר עלול לגרום להפרעה בהבנת הנקרא וזכירתו. תרגיל פשוט של ציור שמונה שוכב באופן חזרתי הנעשה בטיפול ואח"כ גם בבית, מתקן  ליקוי למידה זה.

ההיבט הרגשי- לאחר התיקון הפיזי נבדוק האם ישנן חסימות המפריעות ללמידה

נזכיר שחסימה שנוצרה בעבר גורמת לכך שתהליך למידה נתפס כמצב מאיים ואז המוח האחורי מופעל ואינו מאפשר למידה. לדוגמא: כשאדם לומד למבחן הוא מסדר את החומר ב"קובץ" מסודר במוח הקדמי. כשהוא מגיע למבחן, עקב חוויות קודמות של כישלון, פחד או אכזבה שיצרו חסימה, המוח האחורי משתלט ומפעיל את מערכת ההישרדות . כתוצאה מכך, המוח הקדמי מנוטרל והתוצאה- החומר אינו זמין לשליפה ופתאום חסרות לו תשובות ואינפורמציה הדרושות למבחן. את החסימות שמפריעות ללמידה נאתר ונשחרר בעזרת דמיון יצירתי שינטרל את השפעתן השלילית ואז תתאפשר בעזה"ש הצלחה.

bottom of page