top of page

בס"ד

בדיקת שריר
בדיקת שריר היא כלי העבודה מרכזי בגישת 'מוח אחד'. זהו תהליך פשוט הנעשה כך שהמטפל נוגע בשריר של המטופל(בד"כ של יד או של רגל) ובודק אם השריר מגיב באופן חזק או חלש. חשוב לציין שתגובת השריר אינה בוחנת את מצבו של השריר מבחינה פיזיולוגית , אלא את המטען הרגשי של הנבדק ביחס לנושא כלשהו.
בדיקת שריר יוצרת קשר ישיר עם כל רמות המודעות של האדם ונותנת לנו אינפורמציה שעוזרת לנו להתכוונן למהלך הנכון של הטיפול.
אז מדוע בעצם לא פשוט שואלים את המטופל? 
שאלה ישירה אינה תמיד מבטיחה תשובה כנה גם אם האדם מתכוון לכך. התשובה מגיעה מהחלק המודע של האדם, ולפיכך לא תמיד תשקף את כל מה שנמצא בפנימיותו. לעיתים, אדם יכול להציג ברהיטות ובבהירות את בעיותיו אבל גופו יגיב לגמרי בכיוון שונה. דוגמא: לטיפול מגיע אדם שרוצה להצליח בעיסוקו אך מרגיש תקוע. אם נשאל אותו אז הוא יאמר שהוא רוצה להצליח ולהתפרנס בכבוד בכל מאודו ושהוא משקיע מאד בעסק. עם זאת, יתכן שהסיבה לחוסר הצלחתו היא מכיוון שבתת מודע שלו נמצאת אמונה (שמקורה בעברו) ש"כסף זה דבר רע". אמונה זו מכשילה אותו אף שאין הוא מודע לה. 
בדיקת השריר מחברת אותנו למוח בו נמצאים כל הזיכרונות, גם אלו שאינם ברמה המודעת ועוקפת את מערכת האמונות, הפחדים וההגנות שלנו.  באמצעותה אפשר לדעת מה אדם באמת הרגיש ביחס להתנסויות שונות בעברו. 
לבדיקת שריר יש יתרונות נוספים: היא מקצרת ומייעלת את התהליך של מציאת השורש של מה שמפריע לאדם בהווה.  באופן זה, הטיפול מתייחס למקור הבעיה ולאו דווקא לסימפטומים.
התפקיד של המטפל הוא להקשיב לתת- מודע ולגוף של המטופל, ע"י בדיקת השריר. כך הוא יודע למצוא את "גיל- הסיבה" של דפוס ההתנהגות והמחשבה ובעיקר, למצוא את ה"תיקון" המתאים לו. 

bottom of page