top of page

בס"ד​

תיקונים
לאחר שהגדרנו מטרה לטיפול אנו מוצאים בעזרת תגובת שריר את התיקון המתאים ומבצעים אותו. תיקון יכול להיות טפיחות על הגוף, תרגילי שרירים, תנועות עיניים, , פרחי באך ועוד. במוח אחד ישנן כמה קבוצות של תיקונים כשכל קבוצה מייצגת מהות אחרת. לדוגמא: ישנה קבוצת תרגילים שקשורים לזרימת החשמל בגוף. תרגילים אילו מתקנים קצרים חשמליים באונת המוח הקדמי ובין אונות המוח לבין עצמן. תיקונים שקשורים לקבוצה זו משפיעים לטובה בעיקר על קשיי למידה שנובעים מ"קצרים" במוח.
 ירידה בגיל 
ידוע כי המוח האנושי מגיב באופן דומה לאירוע, בין אם התרחש במציאות ובין אם היה דמיוני ותגובת המוח משפיעה גם על הגוף והרגש. 
בטיפול אנו משתמשים בכוחו של הדמיון כדי "לערוך" מחדש את האירוע מעברנו שבו נוצרה החסימה. לשם כך אנו "יורדים" לגיל בו היא נוצרה, מאתרים את האירוע ועושים תהליך של דמיון יצירתי שבו אנו עורכים אותו מחדש. בעריכה מחדש אנו מחליפים בחירה שלילית בבחירה חיובית, את הרגשות שליליים ברגשות חיוביים. לדוגמא: בטיפול, אישה נזכרה באירוע שבו התבלבלה בדרך למקום שהייתה צריכה להגיע אליו. זה היה בחושך, והיא הרגישה פחד ולחץ. בעריכה מחדש של האירוע (בדמיון) היא הייתה רגועה, בטוחה בעצמה והיגיעה למחוז חפצה.    
עריכת הזיכרון משחררת אותנו מהשפעתו השלילית ומשחררת את החסימה. הדבר משפיע על תפיסתנו בהווה, ומשחרר אותנו מדפוסי התנהגות בלתי רצויים. למשל, בדוגמא שנתנו, האישה היגיעה לטיפול כי פחדה לצאת בחושך. איתור ושחרור החסימה נתן לה בטחון לעשות זאת.

 

bottom of page